maandag 1 december 2014

Kerstspullen in de make-over


In het kader van de bezuinigingen    en mijn verander drang,heb ik mijn oude kerst spullen van zonder gehaald , met het idee om ze een make-over te geven en dan nog een week of  twee te bewaren voordat ik ze ging gebruiken. Ha dat kan ik natuurlijk helemaal niet :-) dus is het hier al lichtelijk een winters/kerstsfeertje , ach Sinterklaas is zaterdag al bij ons langs geweest dus hé wie houdt mij tegen :-)Huisjes van de action , al een paar jaar in huis maar die kleuren zijn natuurlijk vreselijk
Dus.......


Ik verfde ze wit en het kerstboompje wat je ziet kocht ik misschien wel 6 jaar geleden bij de Hema en waren toen wit met een glitter laagje , vorig jaar gaf ik ze al een neon accentje maar nu zijn ze dus lichtroze met een gouden top.

  


De kleine kerstballen deed ik aan een stuk ijzerdraad, dat was makkelijker gezegd dan gedaan moet ik toegeven. Ik wilde ze er gewoon om heen draaien maar ja dat wil natuurlijk helemaal niet , toen met gewone lijm maar hé ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat dat ook niet wilde , toch maar het lijm pistool gepakt en toen ging ik als een dolle :-)

De blauwe vaas op de foto , was een gewone glazen vaas van de kringloop op pinterest kwam ik tien tallen voorbeelden tegen om ze aan de binnenkant te verven , wat een gaaf resultaat geeft dat zeg.
Bij deze vaas heb ik een heel klein beetje aflakverf in de vaas gegoten en dan maar langzaam ronddraaien tot de hele vaas bedekt is.

En dan had ik ook enorm kitscherige kerstballen van de action liggen , ook zoveel jaar geleden gekocht.Ik weekte het laagje er af en plukte de glitter eruit, bij de laatste 3 kwam ik erachter dat het met de stofzuiger een stuk sneller ging :-)


Ik plakte er viltletters op en spoot ze wit en neonroze
Als ik heel eerlijk ben , ben ik er zelf meer dan tevreden mee ;-) , vind ze echt heel gaaf geworden!!Ik ben nog niet zo doorgeslagen dat ik al een boom heb,dus deze moeten nog even wachten,al vind ik ze op een schaal ook erg leuk,,

Wel jammer dat het vandaag weer zo,'n donkere grauwe dag is dus de foto,s zijn niet bijzonder helder!!!

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en bruikbare ideetjes zeg. Met de dure feestdagen is dit helemaal Super heb ook nog genoeg oud spul dat wel een nieuw jasje kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag dit op Facebook al voorbij komen...
  Wat ben je toch een crea bea zeg! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf die ballen zeg...! je bent lekker bezig ;) Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik was nog nooit bij jou op je blog. Maar wat is het hier gezellig! En wat doe je leuke DIY dingen. Ik ga je volgen!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan niet vinden waar ik je kan volgen???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! Ik krijg al zin om ook aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuke ideeën om oude spullen op deze manier weer helemaal eigentijds te maken! Ik krijg er zin van om op zolder en in de garage op zoek te gaan naar mijn eigen oude kerstspulletjes!

  Groetjes, Daphne
  www.haak-en-maak.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

  BeantwoordenVerwijderen